Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

15 decembrie, 2006

Care-i capu’ la PSD?

În ultima vreme cad cam mulţi membrii de frunte ai PSD. Cine le pune piedică? Care e creierul care vrea să transforme acest partid într-o unealtă personală? La cum merge treaba în zilele astea văd că reuşeşte. De fapt cred că cineva a luat hăţurile partidului cu o dorinţă puternică de “modernizare”.
Într-un interval relativ scurt, au fost decimaţi membrii marcanţi ai partidului: Ion Iliescu, Adrian Năstase şi în ultima vreme văd că Oprescu şi Mitrea au capitulat. La un moment dat am crezut că Năstase e creierul. Atunci când a sucombat tătuca Iliescu. Se vedea că nu o face din dorinţa de a se pensiona. A demonstrat asta prin aşa numitele gafe. Eu cred că erau frustrări. M-am gândit că scopul a fost acela de a lăsat un loc liber pentru Bombonel prin sacrificiul său. Aşa se părea, dar atunci exista speranţa că PSd va mai apuca a patra sau a cinciea guvernare (nu le mai număram de mult). Din păcate le-a intrat o şuviţă în ochi şi atunci a început haosul.
Năstase a fost făcut KO. Am crezut că este opera şuviţei. Nici nu ştiu dacă am greşit, atât de alunecoasă e politichia românească. Am văzut atunci că i-au căutat în cuib. Presupun că era prea deştept ca să îşi ţină averea acasă, doar nu degeaba există conturi în Elveţia. Termopanele şi parchetul din Zambaccian să fie şpaga luată de un Prim Ministru? Cusută cu aţă albă! De mătuşica Tamara, nu ştiu ce să mai zic. Asta a fost scoasă mai mult pentru imagine, că nu cred că a încălcat nici o lege. Sau o fi vrut să aibă ceva bani mai aproape. Cam neglijent! De aceea nu prea stă în picioare. Scandalul a căpătat o asemenea amploare pentru că Bombonel se încăpăţâna să consume dulciuri deşi avea diabet. Diabetul l-a omorât.
Oprescu şi Mitrea au căzut înlănţuiţi. Au fost executaţi de aceeaşi mână. Cu sigurnţă aveau ceva de ascuns: CFR, spitale cine ştie? Au fost nevoiţi să renunţe. Zicea Mitrea că rămâne în partid… dar tot aşa a rămas şi Iliescu. Or fi având ceva important de ascuns…
Până acum am prezentat lista PSdiştilor linşaţi, dar care e călăul? Au mai rămas puţini: Geoană, Vanghelie şi eventual Dumbo. Puşchea pe limbă, am vrut să spun Ponta, Victor Ponta. Să spunem că ăsta e prea mic ca să poată face ceva. Primarul care este curajos a fos binecuvântat cu destulă bagabonţeală ca să facă asta, dar, din fericire are o diplomaţie de satâr. În plus, nu îl prea văd să fie imaginea partidului. Mai rămâne un prostănac. Sau nu o fi tocmai un prostănac? Un geniu politic? E cam tăcut. Cam inactiv pe la TeVe. Asta înseamnă că îşi rezolvă problemele altfel. La o cafea? La un şpriţ? Fac doar presupuneri.
O fi suficient un singur măcelar pentru a tăia atâţia porci? Prea mulţi muşchi. Prea puţine informaţii. Oare se aduce în discuţie şi mitul platformei? Şi-o mai fi băgat şi puterea coada? Când zic putere mă refer la puterea brută de marinar şi la informaţii de la securitate. Din nou nu ştiu. Ceea ce sunt aproape sigur e că o să se mute polul în România.
Al treilea pol: Polus Social Democrat.
Politophobos

Niciun comentariu: