Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

22 decembrie, 2006

sua

Toată lumea crede că pe acolo umblă câinii cu covrigi în coadă. Eu cred că americanii sunt departe de a fi liberi. Da, trăiesc bine! În schimb sunt îndobitociţi. În primul rând economic. Deşi într-o ţară dezvoltată, trăiesc de pe azi pe mâine. Au fost dresaţi ca o societate de consum. Gândiţi-vă că acolo totul e mare. Mult prea mare şi nefolositor. Resurse materiale epuizabile sunt folosite pentru a satisface mofturile în continuă creştere. Plus obezitatea. Se ascunde ceva! Opulenţa ascunde întotdeauna ceva!
Mai importantă este manipularea politică. Sunt două partide. Cu diferenţe foarte, foarte mici. În cazul acesta cred că putem vorbi despre o imagine de democraţie sub care se ascunde aceeaşi conducere. Apropo, Clinton a fost unul dintre puţinii preşedinţi ce nu au făcut parte din Masonerie. Mi se pare că ceva nu e curat acolo. Prea mult caz se face în legătură cu demokraţia ca să nu provoace bănuieli. Statul SUA are acces peste tot. S-a implicat în toate războaiele din ultimele două decenii.
Mă gândesc că oamenii care au prea mult ajung să se îndobitocească, să moară în mizerie, paradoxal o mizerie în centrul civilizaţiei, să fie simple unelte de consum care nu mai cotează nici măcar la vot şi să fie urmăriţi pas cu pas de o securitate exagerată. Oare a avut dreptate Poe spunând că cel mai periculos dictator e MOB(gloata)?
Mie nu-mi miroase-a bine! Oare exagerez? O să mai studiez.
Politophobos

Niciun comentariu: