Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

08 februarie, 2007

Românii în UiE


Am intrat în UiE! Iupiii! Suntem în rând cu lumea. Suntem în Europa. Dar până acum unde am fost? Io ştiu, poate prin Africa centrală, cu somalezii. Sau în Bangladesh? Oricum, multe topuri referitoare la bunăstare ne pun pe acolo.
Mă tot întreb ce mare fâss şi cu Europa asta. Constituţie europeană ioc, liberalizarea pieţei muncii ioc, ba se mai pierd şi o grămadă de tradiţii ce dau culoare oricărei ţări. Să ajungem o pseudo-Americă? Pentru că în Europa, nu există un amestec cultural ca în sUa: au fost întotdeauna membrii cu drepturi depline, membrii de mâna a doua şi membrii de mâna a treia. Noi facem parte din ultima categorie.
Rămâne de văzut cum se va descurca preşedenţia germană cu proiectul referitor la constituţie. În şase luni! Această constituţie este realizată în speranţa că Uniunea Ieuropeană va fi o alternativă la dominaţia sUa. Apropo, câţi cetăţeni ai Europei ştiu cum se numeşte preşedintele lor? Nu-i nimic, da’ de Bush(Tufă) au auzit. Nici nu se putea altfel, la câte războaie a pornit într-un mandat juma’.
Cât despre vechea Europă ce vrea să-şi schimbe straiele... rămâne de văzut.
Politophobos

Niciun comentariu: