Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

18 decembrie, 2006

Ce ne doare?

Am aflat recent de la Ludovic Orban ce, sau mai bine zis unde îl doare pe Tăriceanu de platformişti.
Cu capacitaea lui de cântăreţ în struna primului ministru acesta a apreciat, citez: “În timp ce pe domnul Stolojan îl doare în partea de sus, pe domnul Tăriceanu îl doare în partea de jos”. La genunchi, cică! Nu mă prea pasionează pe mine locurile pe unde îl apucă durerea pe C.P.T, asta este pasiunea subordonaţilor săi grijulii care alină locul dureros cu un sărut.
Extrapolând, am putea să credem că odată ce a apucat la ciolan,
PNL-ul, sau ce a mai rămas din el fără un Stolo şi o Muscă, face mişto de toată lumea. L-or fi bătut ei pe Băsescu la alegerea miniştrilor da’ asta nu înseamnă că trebuie să se umfle-n pene şi să le dea la boaşe altor politichieni ce vor şi ei, săracii(miliardari), o bucată dintr-un ciolan viitor. Unde e fair-play-ul? Glumesc, sigur nu îl găsiţi în politică!
Să nu îi neglijăm însă pe Stolojan & comp. Deşi a fost acuzat de impertinenţă, Tăriceanu a atins un punct important în discursul său: politicienii de pe platformă au dosare la securitate, şi nu unele care le fac onoare.
Să înţeleg că e adevărat că Băsescu, actualul păpuşar de pe scena circului politic românesc, încearcă să îşi formeze nu partid/ghiveci de guvernare? Nu ştiu câtă influenţă o mai fi având Stolo după ce s-a îmbolnăvit subit! Oricum a fost o scenă demnă de comentat: se vede că actualul preşedinte şi fostul aspirant a citit Martin Chuzzlewit, pentru că s-a comportat exact ca personajul imaginat de Dickens. O lacrimă rătăcită a căzut pe chelia unui Stolojan suferind… Singura diferenţă a fost că, în loc să se bazeze pe scleroza personajului care trebuia manipulat s-a bazat pe nişte dovezi palpabile. Cred că se vorbea despre o castă de prin Olanda... Eu sunt mic nu ştiu nimic. Ţac pac, Băsescu a ajuns preşedinte! Stolojan încă se recuperează… după boala reală şi de imagine.
Acum urmează un sequel: Alianţa mortală II: Stolo revine.
Se vede din satelit că sondajele lui Băsescu(măsluite sau nu) îl pot duce într-un alt mandat. Problema este că nu are o bază. Boc ar putea să pice ca în 2003, la emisiunea lui Andrei Gheorghe, pe scări! Oricum PD nu e suficient nici în sondaje, nici ca imagine, nici ca oameni. Atunci regizorul de la cârma ţării a mai turnat un film cu Stolojan, Mona Muscă şi cine o mai fi pe acolo. Aşa-i în marinărie, ca să nu se scufunde corabia o mai peticim până ajungem la mal mai scoatem apa cu pompele, mai aruncăm câte un dosar de la secu peste bord...
Să vedem la alegeri. Mie mi-e cam teamă ca 1+1=0, adică
pnl(ăsta mic)+PD=Pnld(mai mic ca înainte). Cel mai mare aliat al preşedintelui actual şi viitor(speră dânsul) este memoria scurtă a alegătorilor.
Sau va mai da o lovitură de tearu pe ultima sută de metri?
Băsescu e imprevizibil. Şi nu îl doare niciunde.
Politophobos

Niciun comentariu: