Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

19 decembrie, 2006

Pur şi simplu… Băsescu

Băsescu e peste tot! Nu poţi merge la cumpărături că îl găseşti luând o minge de plastic… Apropo, cine din familia lui s-o fi jucând cu o astfel de minge? Încurcate sunt căile preşedinţilor…
Recent l-am văzut că s-a strecurat să asculte nişte colinde, incognito, cică. Domnu’ preşedinte, cum poţi fi incognito înconjurat de ziarişti şi de camere de filmat? Alt mister.
În virtutea celor întâmplate în mandatul său cred că ar fi potrivit de Hopa Mitică. Cade un pod, ţac, ajunge şi Băsescu. Fac profesorii greva foamei(cam des în ultimul timp) uite că rezolvă tot el printr-un telefon magic. O inundaţie, ete că Preşedintele se implică, pe când premierul se oferă să le facă HOTEL imigranţilor. O altă lovitură de imagine.
Băsescu 3 Tăriceanu -1. Şi încă nu s-a terminat…
A scăpat de Elena Udrea, cu greu, dar preşedintele neprins e politician cinstit. Mai mult decât atât, când a devenit o ameninţare pentru imaginea sa nepătată a cam trimis-o la Cocoş.
Nu putem să spunem că nu e înconjurat de mistere. Avem un preşedinte misterios. Cum se explică, de exemplu dispariţia subită a tuturor posibililor contracandidaţi?
Victimele: Stolojan s-a îmbolnăvit, săracu; Năstase, a fost îngropat sub ruinele din Zambaccian; Mona Muscă a avut soarta Evei după ce a comis păcatul capital: a fost scoasă din paradis/PNL şi a ajuns pe paltformă cu Adam/Stolojan.
Mai rămâne Tăriceanu care a fost rănit mai mult în imagine decât la genunchi. Se ţine tare. Şi pentru asta îl respect. În măsura în care un politician poate fi respectat.
Să vedem ce o să se întâmple cu Becali? Sigur o să aibă şi el o problemă pentru că muşcă din aceeaşi felie de electorat ca actualul preşedinte. Sau îl apără şpriţul ocazional?
De unde are Băsescu atâtea calităţi? Dacă nu ar fi preşedinte l-am crede un mariner bleguţ. Dar e la cârma ţării. Sper să nu o ducă în derivă pentru că interesul deosebit acordat luptei pentru imagine poate sustrage guvernul de la atribuţiile sale, atribuţii care oricum nu sunt luate prea în serios.
Sunt 90% sigur că omu’ ăsta o să mai apuce un mandat, indiferent de alianţele pe care trebuie să le facă pentru a ajunge unde doreşte. Sau de dosarele pe care trebuie să le scoată de la Secu. Scopul scuză mijloacele, a spus nemuritorul Gambeta.
Aşa a apărut un contracandidat la logevivitatea politică a lui Iliescu.
După o asemenea paralelă mi-e frică să nu fiu nevoit să mai fac una peste câţiva ani între Becali şi Ceauşescu. Doamne păzeşte!
Cât despre subiectul acestui articol… e cel mai adaptabil preşedinte pe care l-am văzut până acum.
Politophobos

Niciun comentariu: