Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

15 ianuarie, 2007

Adrian StoloJean-Cel mai sănătos bolav

Cel mai sănătos bolnav! Nu ştiu sigur de ce, dar eram aproape sigur că se va întoarce după pseudoboala din campanie. Se vorbea despre o casetă din Olanda. Doar supoziţii! Sau nu…
E adevărat că retragere lui avea o nuanţă de “I’ll be back” da’ nu credeam că o să revină chiar aşa de repede. Deja-vu? Cam aşa. Urmărim un alt sequel mioritic:
Alianţa mortală II: Stolo revine.
Mortală pentru cine? Să fie C.P.T? Oricum, se ţine tare pe picioare şi îl doare la boaşe de Platformă. Din păcate Stolo-Muscă-Flutur, acest balaur cu trei capete, un paradox al politicii româneşti, îi dă şut după şut. De ce e un paradox? Pentru că s-a retras de la guvernare şi a ajuns tot acolo. Fecioara sacrificată se numeşte PNLopa. Conexiunea politician-ciolan este mult mai puternică decât fragila legătură politician-partid. Pentru asta ar fi nevoie de onoare.
Revenind la StoloJean… gata. La fel ca procentul lui la viitoarele alegeri. E prea slab. O bază slabă, care este transformată în sare de tip Petre Roman în urma contactului cu aciditatea puternică a Băsescului. Cam asta e politica: o serie de reacţii de neutralizare.
Vă daţi seama că ăsta ar fi putu ajunge preşedinte? Nu a avut stofă, se pare!
Politophobos

Niciun comentariu: