Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

15 ianuarie, 2007

Po-pula-ritate

M-am hotărât să creez o rubrică strict referitoare la po-pula-ritatea lui Băse şi a lui Becali. Această orientare către alegătorii influenţabili este o noutate faţă de regimul PeSeDist, care se pare că încă nu şi-a învăţat lecţia. Va avea de suferit în sondaje. Mai ales că e o tradiţie ca acestea să fie măsluite de putere.
Mă uimesc constant: Băsescu şi Becali.
Primul ar putea intra în cartea recordurilor ca cel mai activ preşedinte din lume. O scurtă enumeraţie: construieşte poduri, salvează oamenii de la înec, opreşte profesorii grevişti, ba chiar îi şi salvează de moartea prin inaniţie(sau o fi greva foamei?), cumpără muştar, se dă cu snowmobilul, dansează şi bea, dar mai ales bea şi conduce, dar cel mai periculos când aruncă cu o sticlă în capul alegătorilor.
Cel de-al doilea este încă un aspirant. Dar a luat avânt. Chiar dacă ridică biserici după biserici, dar smulge barba unui preot, citeşte Coelho, îi adăposteşte pe sinistraţi, plăteşte curentul unui cartier, ce să mai zic că are echipă de fotbal.
În viitor, când o să mai văd câte un exemplu de po-puli-sm, o să îl găsiţi în această rubrică.
Politophobos

P.S: Am remarcat că Băsescu a numărat cu cetăţenii turmentăţi(persoanele de faţă nu se exclud) secundele până la intrarea în UiE. Până aici totul bine. Dar felul în care a făcut-o îl defineşte total. Este ceva asemănător cu Almanahele lui Vanghelie.

Niciun comentariu: