Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

08 iunie, 2007

Călin Popescu Tăriceanu


„Ai grijă cum te porţi! Dacă nu poţi face ceva util, stai în banca ta!” sau ”Du-te la tine în cameră şi stai cuminte” Asta i-a spus CPT lui Băsescu. Eu consider că a avut dreptate. Haideţi să ne bazăm raţionamentele pe ironia premierului, nu pe ceea ce auzim de la nu ştiu ce analist politic ce îl cunoaşte pe preşedinte din poze.
De când a ajuns Băsescu la Cotroceni am auzit tot felu’ de teorii ale constipaţiei referitoare la capacităţile sale de a destabiliza alţi politicieni, bazate pe căderea lui Năstase, tăcerea pSd-ului, ipotetica desfiinţare pnL-ului, loviturile de imagine încasate de Tăriceanu, etc. Şi toată lumea îşi imagina calităţile paranormale ale domnului preşedinte. Până la un punct am considerat(chiar şi eu, recunosc!) că suntem conduşi de SuperMan. Realitatea e alta, iar Tăriceanu a avut inspiraţia să o descopere: în fruntea statului e un tâmpit. Oricum, e la modă, dacă ne gândim şi la Bush. Mergând pe acest fir, cred că toate reuşitele băsesciene s-au bazat pe tupeu politic şi o cantitate mare de noroc al prostului.
Să ne gândim: Năstase a fost mazilit de o Muscă, pSdiştii îşi împărţeau posturile şi ascundeau ciolanele, iar din pnL au plecat doar lingăii lui Băsescu a căror valoare e practic nulă. Tăriceanu şi pnL-ul au fost ţinuţi în şah de scandalurile cu o puternică nuanţă de prostie omenească iniţiate de Băsescu. Nu pot să spun că am apreciat pnL-ul înainte, dar acum consider că ei au dus în spate guvernarea până acum. Mai mult sau mai puţin. Au făcut şi declaraţii politice fără fond, dar oricum nici pe departe câte a făcut Preşedintele.
În ce priveşte imaginea, nimeni nu e pe măsura lui Băsescu. S-ar putea să fie învins prin diplomaţie? Categoric nu! Poate că avem de-a face cu o ofensivă a lui CPT care a fost sfătuit de consilieri să fie mai bădăran. Ciudat, cred că de asta ar fi nevoie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Program liga 1 spunea...

Buna ziua
Imi cer scuze ca va deranjez insa va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://i-love-iasi.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Program liga 1.
Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra( adresa mea de mail este iacob_ctin@yahoo.com).
O zi buna va doresc