Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

22 decembrie, 2006

Se scufundă pnL. Noroc cu Platforma!

Zilele astea are loc un fenomen interesant. Se pare că se scufundă un partid. Din nou. Oricât de des ar avea loc astfel de dezastre la scară guvernamentală, merită observat un astfel de fenomen şi implicaţiile lui.
Pentru cei cu o memorie mai lungă voi da o listă cu victime: PNţCD, pSd. Se pare că şi pnL. Există unele diferenţe.
Ştiţi, desigur că la orice naufragiu şobolanii simt primii dezastrul şi înoată spre cea mai apropiată ieşire. În mod normal, aceste animăluţe ar trebui să se înece în marele ocean de anonimat numit opoziţie. Acest naufragiu nu e unul obişnuit. Galeonul pnL rămâne fără vâslaşi. Aceştia se mută pe Platformă. Schimbă barca în mijlocul oceanului, protejaţi de un Poseidon cu cheliuţă.
"Au plecat din pnL 24 de parlamentari: 8 senatori şi 16 deputaţi. Astfel pnL are la fel de mulţi reprezentanţi ca pD, în unele zile aflându-se în minoritate.” Se spunea la Antena 3. Eu o să merg puţin mai departe. Nu e nici o problemă cu faptul că alianţa D.A. o să rămână fără majoritate parlamentară. Nici gând. Adevărata miză se va arăta la alegeri.
Platformiştii sunt parlamentari independenţi. De parcă mai contează cum îi cheamă! Contează cu cine votează. It’s payback time! “Mi-ai tras tu clapa la miniştri, Căline da’ îţi mănâc io partidu’ cu fulgi(Stolo, Muscă, Flutur) cu tot!”
Am observat ceva. Tăriceanu a început să-şi îndrepte atenţia către pSd. Sau ce a mai rămas din el: Mircea Geoană. Va apărea un pLS? În cazul acesta PNL va reprezenta două litere în cadrul altor partide.
Platforma. Băsescu. Şuviţa îşi face loc. Ghici cine-i victima?
Politophobos

Niciun comentariu: