Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

15 decembrie, 2006

UiE deschide-te!

Cum o fi intrat draga noastră Romanică în UiE?
Or fi aşa de buni politicienii ăştia că au fost invitaţi în acest club doar datorită capacităţilor diplomatice pe care le deţin? Dacă e aşa înseamnă că avem nişte personalităţi ieşite din comun care ne reprezintă în exterior. Ne demonstrează asta şi campania dusă de ziarele engleze şi spaniole pentru a atrage imigranţii români.
Nu se poate ignora plentitudinea informaţiilor deţinute de acestea, referitoare la bolile românilor-HIV şi tuberculoză. Pe scurt, datorită campaniei asidue demarate de politicienii români-guvernatori şi diplomaţi care îşi iau conştincios salariile, primele şi ce or mai avea- Occidentul a aflat perioada istorică în care se află ţara noastră: Evul Mediu!
Şi dacă politicieni nu avem-sau mă rog, dispar subit când e vorba de votat legi(exceptând, desigur, pe cele legate de propriul salar), de reformă nu poate fi vorba, inflaţia- optimist aproximativă, cum este calculată- este mult mai mare decât media europeană, birocraţia te îmbătrâneşte prematur dacă nu este unsă cu şpagă(pardon, am vrut să spun atenţie!), mai vedem şi câte o casă de copii care îţi zbârleşte părul din cap, politicieni ce-şi bagă mâinile până la coate în banii publici, etc, etc, etc, pe ce intrăm în Uie?
Parţial, pentru că cel puţin vreo 5 ani de acum înainte românii vor fi văzuţi ca servitori/muncitori la negru/căpşunari plătiţi cu un salariu mizerabil şi trataţi ca nişte câini. Dar cu toate astea, vom fi acolo! De ce? Nu prea cred tâmpeniile care spun că România ar fi un spaţiu strategic important pentru SUA. De ce ar vrea aşa ceva, când de fapt influenţa lor se întide pe tot globul, indiferent de NATO sau nu. Şi ce avantaje economice se pot obţine de pe urma acestei ţări? Românu’ e leneş. Şi nu e nici consumator, din lipsă de bani. Există Dacii vechi de 30 de ani(şi nici măcar nu sunt exponate de muzeu) pe când americanii îşi schimbă maşinile odată la 1-2 ani. Am cam eliminat toate miturile integrării. Dacă ştiţi altele, vă rog să-mi spuneţi!
O să încerc să răspund totuşi la întrebare. GLOBALIZAREA. Există ceva mai puternic decât dezvoltarea economică. Se vrea creat un nou Turn Babel. Am fi naivi să spunem că asta e starea normală a lucrurilor, lucru demonstrat de vreo 5000 de ani de războaie. Globalizarea e indusă de… cineva, un grup, sincer, nu ştiu! Deocamdată să fim fericiţi că suntem în rând cu lumea şi că hazardul ne-a pus în Europa, nu în Africa.
UiE, deschide-te! Dar ce vom da în schimb?
Politophobos

Niciun comentariu: