Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

08 februarie, 2007

Alianţă DA? Alianţă BA!Tot circul politic din ultimul timp este datorat capacităţii politicienilor români de a mânui ciolanul în tandem. Sau în Alianţă, spuneţi cum vreţi.
Băsescu şi Tăriceanu, sau Pd şi pnL(astea sunt numele de scenă ale celor doi), sunt mult prea ocupaţi cu concurenţa dintre grupurile lor de interese ca să mai facă faţă scandalurilor de tot soiul.
Nu degeaba a definit Băsescu noţiunea „grupuri de interese”. El şi Premierul sunt persoanele cele mai indicate pentru studiul din interior al acestor organizaţii. Pentru o eficienţă sporită le sugerez să studieze propriul grup, nu pe cel al vecinului, deşi sunt români şi ca tot românu’ vor să moară şi grupul vecinului.
Ţăpuirea aceasta reciprocă a trezit dinozaurii din pSd, care între timp evoluaseră în găini. Aceste găini, încearcă acum să demaşte „sistemul ticăloşit”, ajutaţi de tătuca Ilescu şi de anchetatul Năstase, fie-i ţărâna uşoară. Pentru început se încearcă demiterea Preşedintelui pentru ca pSd-iştii să mai guste încă o lună de glorie.
Să presupunem că Băsescu şi-a făcut destui duşmani pentru a pierde majoritatea parlamentară. Acum apare altă problemă. pSd doreşte ca şeful statului să fie demis doar cu jumătate+1 dintre cei care participă la memorandum. Dacă ne gândim că acest partid are cam 1 milion de membrii, pare posibil. Oricum, prezenţa va fi mult mai mică decât la vot. În cazul în care este nevoie de jumătate+1 dintre numărul total de cetăţeni cu drept de vot ar fi mult mai greu. Dar nu imposibil. Dacă se presupune că demiterea trece de parlament, deşi se opune şi pnL-mai de voie, mai de nevoie- Băsescu mai trebuie să treacă testul publicului votant. După sondaje, se pare că îl va trece, deşi sondajele nu sunt de încredere, după cum a recunoscut de ceva timp cu o sinceritate dezarmantă Mircea Geoană. Pentru ca legea referendumului a fost votata, ramane de vazut ce se va intampla la urne. Asta daca nu-i invarte Base... din nou!
Tot aud în ultimul timp expresia:”Alianţa funcţionează doar pe hârtie.” Oare de ce hârtie o fi vorba. De bileţele de genul acelora care şi le trimit Tăriceanu şi Băsescu, cu scopul explicit de a-şi împărţi ciolanul, sau de hârtia igienică pe care o prezintă în public cu orice ocazie? Cei doi au trecut de mult de faza în care îşi spălau rufele în public. Acum scotocesc în toaletă după bileţele pe care le-au primit pe când foloseau aceeaşi hârtie- Romanica. Pentru că nu au alta, vor să o rupă în două.
Vedeţi mă băieţi că e prea subţire şi poate vă mânjiţi amândoi!
Politophobos

Niciun comentariu: