Din înţelepciunea alegătorilor

Ziua Z!?

22 decembrie, 2006

Marian Vanghelie-AlmanahE!




Domnul Marian Vanghelie e un realist! Unul care este elementul cel mai transparent al clasei politice actuale. Mai transparent chiar decât termopanele colegului său mazilit, Adrian Năstase.
Cum să nu apreciem capacitatea dânsului de a sintetiza întreaga clasă politică într-un singur cuvânt? Almanahe. Dincolo de muzicalitatea particulară a acestui cuvânt, el bate obrazul politicienilor în general, nefăcând abstracţie de propria persoană. Un om modest, care este capabil de a-şi recunoaşte propria greşeală într-o manieră apropiată oarecum de promisiunile electorale: “îmi era uscat gâtul!" sau "am vorbit în spaniolă”. Pentru a nu trece cu vederea nici un aspect al singurei declaraţii sincere din politica românească voi încerca o analiză sistematică:
În primul rând observăm că ultima lectură a domnului primar a fost făcută înainte de ’89. N-am spus nimic nou, asta puteaţi vedea şi din exprimarea dânsului. Totuşi, domnia sa face o referire sinceră la backgroundul tovarăşilor săi de partid cu şcoala făcută undeva în apropierea Moscovei. Nu credeam să mai aud o exprimare atât de sinceră de la faimoasa replică a recent pensionatului Părinte al PSD, Ion Iliescu: ”Îi dau cuvântul tovarăşului Năstase.” Spre deosebire de acest personaj, a cărui sinceritate putea fi pusă pe seama melancoliei, Marian Vanghelie a fost mânat doar de moralitatea sa ieştă din comun. Năstase şi economatele ştie de ce!
În al doilea rând, el a observat cu un ochi de adevărat analist politic capacitatea întregii clase politice româneşti, repet, fără a se exclude pe sine şi i-a aşezat pe toţi unde le e locul, adică în aceeaşi oală. În urma acestei analize a demonstrat şi prezenţa redusă la vot a cetăţenilor din mediul urban, care nu pot fi momiţi doar cu un mic şi-o bere. Înţelegem de ce alegătorii PSD provin din mediul rural!
În la treilea rând a adus un omagiu votaţilor săi din sectorul 5, mari cititori de almanahe, care îşi demonstrează capacitatea de a distinge între bine şi rău, alegându-l cu o încăpăţânare demnă de cartea recordurilor. Implicit, a arătat că în sectorul patronat de dânsul s-a ajuns la o vanghelizare totală, egalând, la o scară mai redusă acelaşi fenomen ce are loc la nivel de ţară: beeecalizarea!
Nu în ultimul rând, a impulsionat Marii cititori ai patriei să rămână la ceea ce citesc: replicile din telenovele. De asemenea a arătat noii generaţii că nu contează ce faci ci în ce partid te bagi. Cine face ca Vanghelie ca Vanghelie va ajunge! Un adevărat model, care este!
Pentru meritele lui incontestabile de a dezvălui într-o expresie de o plasticitate absolută sistemul ticăloşit, sistem care nu a putut fi eradicat de Iliescu pentru că se afla în propria ogradă, de a descrie clasa politică românească şi pe cetăţenii de frunte ai acestei ţări şi de a da un exemplu demn de urmat noii generaţii, Marian Vanghelie merită să devină preşedinte! Cu un singur cuvânt, i-a depăşit pe toţi şefii de stat care au condus până acum România. În faţa unui adevărat lider…
Mă înclin cu respect!!!


Politophobos

Niciun comentariu: